Vår treningsfilosofi:  

Våre hester på Stall Zinober skal ha det best mulig og de skal ha det gøy "på jobb".

"Keep the horses happy" og "Best forbredt"  er  våre mottoer. Teamarbeid mellom hest og rytter er viktig for oss - hesten skal ha lyst til å gjøre en jobb for sin rytter, da er det viktig at kjemien stemmer overens.

Vi er veldig opptatt av at hestene skal føle seg trygge, dvs. hos oss er det bare kos, klapp og konsekvente regler som gjør at alle, mennesker og dyr, vet hva som forventes av dem. Hestene føler en flue på rompa - så de føler til enhver tid sinnsstemingen til de som rir og håndterer dem.

I begrepet "Best forbredt" ligger gode innarbeidede rutiner i hverdagen - før, under og etter konkurranse. Dette gir forutsigbarhet og trygghet for både hest og rytter, nemlig det å vite at de har trent og forbredt seg etter beste evne.

For at det skal være lett for hesten å delta på et 3-dagers stevne, å starte de høye klassene, skal hesten være godt grunntrent. I det ligger intervalltrening, kondisjonstrening, bakkearbeid, sprang, hvile, riktig foring, skoing og veterinæroppfølging. Vi sluntrer aldri unna - vi gjør heller mer - enn for lite med hestene våre.

Våre hester går i skrittemaskin hver morgen, deretter er de i paddock både før og etter lunsj - hvis været tillater det. Treningsmessig er mandag og torsdager turdag (+ de helgene hvor det ikke er stevner ) dvs. skrittetur - hvis det er hvile, kondisjons-/intervalltrening og/eller styrketrening med klatring i bakker. Mye av dressurarbeidet gjør vi ute på tur - hestene elsker det og det er en fin måte å holde dem konsentrert på tur, hvis de er litt skvettne. Tirsdager er det bakkearbeid/gymnastikkhoppning og onsdager er det det banetrening med Toril. Toril er veldig fleksibel og flytter på treningene iht. når vi drar på stevner.

Stevneplanlegging: Vi sparer på hestene, dvs. vi starter bare de klassene som er nødvendig, helst bare en klasse om dagen. Har vi hester med bra kapasitet - rir vi aldri de lave klassene for å vinne. Skal man mestre å ri store klasser feilfritt må man ri ordentlig og man bruker de lave klassene på å mestre dette dvs. ha full kontroll mellom hindrene - speed klasser skal se enkelt ut - ri rytmisk og bare forlenge stegene til hesten. Feilfrie runder gir deg som oftest plassering - heller mange 4 - 5 plasser, istenenfor 1.plass og elimineringer om hverandre. Å bli stabil på 0 og 4 feil er målsetningen.

Foring: Enkelt og greit - tilpasset norske forhold

Vi gir hestene våre H2 høy - samt gir dem gull, energi og havre fra Felleskjøpet som kraftfor. Videre gir vi betfor på stevner og reiser og når vi føler de trenger litt ekstra. Elektrolytter og e-vitaminer i forbindelse med stevner og trening, samt ølgjær og hemogen til de som trenger det.

Kraftfor: Energi gir vi til de hestene som trenger å legge på seg - 1-2 liter til hvert måltid. De som skal holde vekten eller gå ned, gir vi Gull muslifor. Hestene ser ut til å foretrekke Energi - pellets fremfor Gull - muslifor.

 

Supre treningsfasiliteter hos oss:

Isolert ridehus: 27 x 60 m, utebane 40 x 70 Begge baner med geopad. 

Skrittemaskin med tak og gummifliser på gulv, staller med gode fasiliteter - alle bokser har vindu som kan åpnes.

Utslipp og møkking i ukedagene.

Hestene storkoser seg i et rolig og proft miljø. Supre turmuligheter - rett ut i nordmarka.

Pris kr. 8500,- pr. måned

Er du interessert, ring Monica Eiklid mobil: 91748000